Voedingsbh kopen? Dit zijn de beste kolf bh’s

Wanneer je borstvoeding geeft nadat je een baby hebt gekregen, kan je het beste een borstvoedingsbeha aanschaffen. Voedingsbeha’s bieden voldoende steun en hebben bovenaan een speciale sluiting om het verwijderen en aanbrengen van vulling te vergemakkelijken. Voedingsbeha’s zijn ook prettig omdat ze gemaakt zijn van ademend materiaal en geen naden over de tepels hebben. Omdat ze niet knellen, zijn ze buitengewoon comfortabel. Hier kan je terecht voor het overzicht met de beste voedingsbeha’s van dit moment!

Inhoud van dit artikel

Wat is een voedingsbeha?

Een voedingsbh, ook wel kolf bh genoemd is een speciaal ontworpen beha die het voor recente moeders mogelijk maakt om snel en comfortabel borstvoeding te geven.

Het is prettig om een borstvoedingsbeha te dragen, niet alleen omdat het dan gemakkelijker is om borstvoeding te geven, maar ook omdat het comfortabeler is dan een gewone beha. Met één hand kun je de cup van een borstvoedingsbeha losmaken en je baby meteen voeden.

Wanneer een voedingsbh kopen?

Na de geboorte worden borstvoedingsbeha’s gedragen om te helpen bij de borstvoeding. Degenen die tijdens de zwangerschap de voorkeur geven aan borstvoedingsbeha’s boven gewone beha’s, kunnen deze dragen omdat het materiaal comfortabeler is. Omdat een voedingsbh uitrekt en zich aanpast aan de vorm van de borst, knelt hij niet zoals een beha in de borsten.

Vaak wordt het advies gegeven om pas na de bevalling een borstvoedingsbeha aan te schaffen, omdat je borsten dan niet meer zo groot worden als tijdens de zwangerschap. Dit is echter niet altijd het geval. Tijdens je zwangerschapsperiode heb je er het hoofd niet naar of heb je er de tijd niet voor.

Je kunt ook online kopen en thuis passen. Als je niet de stad in wilt, doe het dan tijdens de negende maand van je zwangerschap. De ribbenkast zet uit tot 36 weken in de zwangerschap, wat betekent dat de omvang tot die tijd zal blijven groeien. Tijdens de laatste weken van de zwangerschap zal de omvang overeenkomen met de omvang die je na het stuwen hebt.

Welke maat kolf bh moet ik aanschaffen?

Het is belangrijk om vanaf week 36 een borstvoedingsbeha te kopen, omdat de borsten dan aanzienlijk gegroeid zijn. Je kunt jouw huidige behamaat als richtlijn gebruiken. Zorg ervoor dat je borstvoedingsbeha goed past aan het laatste haakje, zodat je aanpassingen kunt doen als je na de zwangerschap gewicht verliest. Je hebt ook wat extra ruimte in de cups nodig voor compressie.

Zo bereken je je cupmaat tijdens de zwangerschap

Bovenwijdte – onderwijdte (in cm)Cupmaat
10-12AA
12-14A
14-16B
16-18C
18-20D
20-22E
22-24F
24-26G
26-28H
28-30J
Bron: Prolacta Borstvoedingscentrum

Wat is de beste voedingsbeha?

Dit zijn de beste voedings & kolf bh’s van het moment:

Reviews

Laat een reactie achter

Kids Plaats
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken