Tuitbeker kopen? Dit zijn de beste tuitbekers

Een goede tuitbeker is een belangrijke accessoire voor jonge ouders die het voeden en drinken geven van hun kleine baby gemakkelijker willen maken. Hoewel zo’n beker eigenlijk pas vanaf een zeker leeftijd bruikbaar is, kan het geen kwaad om al een beetje een beeld te krijgen van de beste mogelijkheden. Wat zijn nu precies de beste tuitbekers for baby’s van dit moment, en waarom? Hieronder lees je meer!

Inhoud van dit artikel

De top 4 beste tuitbekers voor baby’s

  1. De Munchkin Miracle 360 Trainer Cup

De munchkin Miracle 360 trainer Cup is een tuitbeker met een 360 graden ontwerp, wat betekent dat je kleintje er in alle richtingen van kan drinken. Eigenlijk beschikt deze tuitbeker zelfs niet over een tuit, maar dat heeft enkele voordelen.

Zo is de beker beter voor de tanden, en is het een goede tussenstap naar een open beker. Ook is de klep van deze beker goed bestand tegen geknoei en sluit hij automatisch na het drinken!

  1. NUK Magic Cup drinkbeker

Vervolgens is er de NUK Magic Cup drinkbeker, die eveneens over een 360° design beschikt en het drinken voor je baby dus veel gemakkelijker maakt. Ook leuk aan dit model is dat hij met leuke kleurtjes en afbeeldingen van krabben is afgewerkt, waardoor het voor je baby of kindje natuurlijk nog leuker wordt om te drinken.

Dankzij de speciale drinkrand fungeert dit model eigenlijk een beetje als een gewoon glas, maar dan met zuigfunctie. Zo is de kans op morsen zo goed als onbestaande, waardoor je keukenvloer én kledij proper blijven. Ten slotte zijn de drie afzonderlijke delen van deze beker gemakkelijk te reinigen in de vaatwasser. Houd er wel rekening mee dat deze beker geen handvatten heeft!

  1. De Philips Avent tuitbeker

Ook de Philips Avent tuitbeker is een goede optie als je de overgang naar een gewone beker iets gemakkelijker wilt maken. Het voordeel van dit exemplaar is dat de handvatten stevig, maar wel afneembaar zijn. Ook is de beker helemaal lekvrij en dus ideaal voor baby’s of kindjes die nog niet zoveel controle hebben over hun handen.

De zachte oefenhandvatten maken het vasthouden van de beker aangenamer, en ook is de tuit zelf gebogen. Dit betekent dat je baby zijn of haar hoofdje niet naar achteren moet kantelen om te drinken. Reken daarbij dat je bij deze beker een dop krijgt om hem veilig mee te nemen, en het plaatje is helemaal compleet!

  1. De Dr. Brown’s Trainingsbeker

Dr. Brown is een betrouwbaar merk van drinkbekers voor baby’s en kinderen, en ook dit model bewijst dat. De beker is uitgerust met een handig ventiel, waardoor de doorstroming van het water beter is.

Ook lekt dit model niet, zodat hij zelfs voor jongeren kinderen van 7 maand geschikt is. Door het unieke design van deze beker is hij trouwens ook geschikt als overgangsbeker naar een gewone drinkbeker, die doorgaans met een harde tuit is uitgerust.

  1. De Nuby WonderCup

Ten slotte is er de Nuby Wondercup, een drinkbeker met een uniek en haast magisch ontwerp. De beker is op die manier ontwikkeld dat hij de overgang van beker naar glas vergemakkelijkt, ook als je kleintje nog redelijk jong is.

De 360° rand van de beker maakt drinken in eender welke positie gemakkelijk én veilig. Daarbij bestaat het gemakkelijk schoon te maken ventiel uit wel 100% silicone, en opent het zich vanzelf wanner de lippen er druk op uitoefenen.

Vervolgens sluit dit ventiel zich ook automatisch als je kind stop met drinken, waardoor de kans op lekken nog kleiner is. Ten slotte beschikt dit model over een zogenaamde antiknoei-rand, zodat je kindje helemaal zelf zijn of haar drinktempo bepaalt!

Waar moet je op letten als je een tuitbeker voor baby’s zoekt?

Bovenstaande drinkbekers met tuit zijn stuk voor stuk goede opties als je op zoek bent naar een betrouwbare, gebruiksvriendelijke én veilige beker voor je baby. Hieronder vind je nog wat handige tips om snel de beste beker te vinden voor jouw situatie:

1. Let op de handvatten

Kies je voor een beker met handvatten? Dan is het voor je baby zoveel gemakkelijker om die zelf vast te houden en zelfstandig te leren drinken. Zorg wel dat de handvatten de juiste afmetingen hebben én een stevige grip bieden!

2. Het materiaal is ook belangrijk

Vervolgens speelt ook het materiaal waaruit de drinkbeker bestaat een belangrijke rol. Zo moeten de tuit én de behuizing van de beker aangenaam aanvoelen, zowel in de handen als aan de lippen.

Het voordeel van een zacht materiaal is dat je baby zonder zorgen in de beker kan bijten. Een beker met harde tuit is een goede optie als je kindje al iets ouders is en je doorbijten wilt vermijden. Zorg trouwens ook dat de beker die je kiest geen BPA bevat, want dat is een gevaarlijke stof!

3. Het design van de tuitbeker

Ten slotte loont het de moeite om op zoek te gaan naar een beker die qua design en gebruiksgemak aan de verwachtingen voldoet. En dan hebben we het bijvoorbeeld over de plaatsing van de handvatten, maar ook de bestendigheid tegen lekken.

Een antilek tuitbeker, zoals een Mepal tuitbeker of een model van een ander merk, is immers erg interessant voor ouders die niet om de haverklap hun kledij en vloer willen moeten schoonmaken!

Reviews

Laat een reactie achter

Kids Plaats
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken