Top 10 kraamcadeaus voor jongens

Het geven van een kraamcadeau is niet alleen traditie, maar tegelijkertijd ook een prachtige manier om de nieuwe ouders te feliciteren en ze welkom te heten in hun nieuwe leven als ouders. Het geven van kraamcadeaus is iets wat je alleen kan doen, maar ook met een groepje vrienden of familie. Op die manier kan er vaak één groot cadeau worden gegeven. Los van het feit dat het geven en het krijgen van een kraamcadeau leuk is, kunnen kraamcadeaus ook een praktische functie hebben, wat ook fijn kan zijn voor de kersverse ouders.

Onze top 10 kraamcadeaus voor jongens

Kraamcadeaus zijn er in alle soorten en maten. Het kan daarom erg lastig zijn een keuze te maken voor het geschikte cadeau. Daarom kan het handig zijn wat handvatten te krijgen voor het kiezen van een kraamcadeau. Hieronder volgt de top 10 leukste, handigste en praktische kraamcadeaus voor jongens.

 1. Een muziekmobiel

Een elektrische muziekmobiel voor baby’s is perfect om baby’s te helpen ontspannen en rustig te laten worden. Je kan ze gemakkelijk bevestigen aan de bovenkant van het wiegje of de ledikant, en het apparaat dat speelt zachte muziek en beweegt tegelijkertijd zachtjes heen en weer. Het is ontworpen om de zintuigen van de baby te stimuleren en te kalmeren, en om het gevoel van veiligheid en comfort te vergroten.

Laatste update was op: 30/09/2023 09:22

Elektrische muziekmobielen voor baby’s zijn er in verschillende stijlen, maten en kleuren, zodat je een mobiel uit kan kiezen die past bij de (stoere) stijl van de babykamer en de persoonlijke smaak van de ouders. Er zijn mobielen met traditionele kinderliedjes en rustgevende klassieke muziek, maar ook met andere soorten muziek zoals natuur- of dierengeluiden. Sommige muziekmobielen hebben zelfs een projectorfunctie, waarmee een bewegend lichteffect op het plafond van de babykamer wordt geprojecteerd.

 1. Een baby slaapzak

Baby slaapzakken zijn ontzettend handig. Wetende dat je baby lekker warm en veilig slaapt, zorgt ervoor dat je zelf net zo lekker slaapt. Een babyslaapzak is een draagbare deken – met korte, lange of afritsbare mouwen – ter vervanging van beddengoed. De lange ritssluiting aan de onderkant zorgt ervoor dat de slaapzak niet wordt afgetrapt, en maakt het bovendien makkelijk de baby snel uit de slaapzak te krijgen. Baby slaapzakken zijn uitermate geschikt voor veilig slapen, wat ook een enorme pré is. Daarbij zijn ze er in alle (stoere) kleuren en maten. Ze kunnen al vanaf de geboorte veilig worden gebruikt (mits in de juiste maat natuurlijk).

Laatste update was op: 30/09/2023 09:22
 1. Een gepersonaliseerde handdoek met naam

Baby’s moeten ook in bad! Hoe leuk is het als de pasgeboren baby dan kan worden drooggemaakt met zijn eigen gepersonaliseerde handdoek? Je kan vrij gemakkelijk de naam van de baby in de handdoek laten borduren, en daar eventueel ook patroontjes en afbeeldingen bij doen. Het is een eenvoudig, maar toch veelzeggend cadeau.

Laatste update was op: 30/09/2023 09:22
 1. Een stoere knuffel

Baby’s zijn gek op zachte en snoezige knuffels. Het kan ze ook een gevoel van geborgenheid geven en het stimuleert hun zintuigen. Ze zijn volop aan het ontdekken en vinden zo’n groot, zacht, wezentje ontzettend interessant! Het leuke aan knuffels is, is dat je ze tegenwoordig in alle soorten (dieren) en maten hebt. Sommige knuffels maken zelfs muziek. Niet voor niets is het geven van knuffels als kraamcadeau razend populair.

Laatste update was op: 30/09/2023 10:11
 1. Een mooie gepersonaliseerde box – of speeldeken

Baby’s liggen de eerste maanden van hun leven vooral. Dan is het belangrijk dat ze op een lekker zachte ondergrond liggen, zoals een fijne, dikke, deken of box kleed. Je kan dergelijke dekens in alle soorten en maten kopen, bijvoorbeeld met stoere motieven, zoals auto’s, dieren, etc. Je kan er ook voor kiezen zo’n deken te personaliseren door er wat op te laten borduren, zoals de naam van de baby.

 1. Een cadeaubon

Het is misschien niet zo spannend of schattig, maar het is zonder twijfel één van de handigste dingen die een kersverse ouder kan krijgen. Vooral ouders waarvan hun zoontje het eerste kindje is. De kans is namelijk érg groot dat zij nog niet alles in huis hebben of erachter komen dat zij toch andere spullen fijn vinden, en dus last minute veel inkopen moeten doen. Een cadeaubon kan dit wat laagdrempeliger voor ze maken in een hectische en ook dure periode in hun leven. Een cadeaubon voor een keten-drogisterij of een warenhuis is dan een goed idee. En wil je misschien ook de ouders verwennen, dan is het geven van een cadeaubon voor een maaltijd bezorg service ook altijd een leuk idee!

 1. Een draagzak

Een draagzak is een wat prijziger kraamkado voor jongens en zal veelal worden gegeven door meerdere mensen samen. Het is voor veel ouders een essentieel item. Op deze manier kan je lekker snel met je baby naar buiten, of gewoon even je handen vrij hebben. Voordat je een draagzak kopt, is het wel belangrijk goed te bekijken welke voor- en nadelen elke draagzak heeft. Daarbij is het leuk dat veel merken verschillende patroontjes en kleuren aanbieden.

Laatste update was op: 30/09/2023 10:11
 1. Een sterrenkaart

Een sterrenkaart laat zien hoe de sterrenhemel er bij stond op het tijdstip waarop en de stad waarin de baby werd geboren. Deze kaarten kan je in verschillende grootten laten afdrukken, in verschillende stijlen. Voor jongens zijn er wat stoerdere en donkerdere motieven, letters en plaatjes om uit te kiezen. Ook kan je er voor laten kiezen de sterrenkaart in te laten lijsten.

 1. Een speelgoedkist

Wat kersverse ouders zich misschien nog niet helemaal hadden gerealiseerd, is hoeveel speelgoed een kleine baby binnen een aantal maanden heeft opgespaard. Vanuit alle hoeken lijkt speelgoed binnen te komen. Dan wordt het al snel een rommeltje. Een grote, mooie, houten speelgoedkist is daarom een leuk kraamcadeau. De ouders zullen je daar uiteindelijk erg dankbaar voor zijn. Ook hier geldt dat het leuk is om de naam van de baby erop te laten zetten. Dat kan je, als je creatief bent, ook makkelijk zelf doen met een kwast.

Laatste update was op: 30/09/2023 09:22
 1. Een boekenrek

Een boekenrek voor een baby is een prachtige manier om de liefde voor boeken en het plezier van het lezen te introduceren bij een jong kind. Het boekenrek biedt een speciale plek waar ouders boeken voor hun kinderen kunnen verzamelen en tentoonstellen. Het kan een stimulerende omgeving creëren die de verbeelding van het kind prikkelt en de ontwikkeling van de taalvaardigheden kan bevorderen.

Daarnaast kan een boekenrek ook helpen bij het ontwikkelen van een liefde voor lezen op jonge leeftijd. Door het regelmatig bekijken van de boeken op het rek, kan het kind nieuwsgierig worden naar de verhalen en afbeeldingen in de boeken en kan het kind worden aangemoedigd om zelf te gaan lezen. Dit kan op zijn beurt de ontwikkeling van de woordenschat en taalvaardigheden van het kind verbeteren.

Laatste update was op: 30/09/2023 09:42

De keuze is reuze!

Kortom, er is ontzettend veel keuze. Sommige cadeaus zijn er op gericht het keven van de ouders wat makkelijker te maken, terwijl andere cadeaus echt vooral voor de baby zijn. Daarbij is het erg leuk dat de meeste kraamcadeaus te personaliseren zijn, zodat de baby een uniek cadeau krijgt.

Reviews

Laat een reactie achter

Kids Plaats
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken