Top 10 cadeaus & speelgoed voor 3-jarigen

Kinderen van 3 jaar en ouder worden steeds zelfstandiger, ook wat spelen betreft. Om de ontwikkeling van jouw kind te stimuleren is het belangrijk dat je speelgoed koopt wat geschikt is voor zijn of haar leeftijd. Zo zorg je ervoor dat kinderen zichzelf blijven uitdagen en daarnaast kunnen ze nieuwe vaardigheden ontwikkelen. Om het voor jou makkelijk te maken, hebben we een top 10 samengesteld met de beste cadeaus voor 3-jarigen!

Inhoud van dit artikel

Educatief speelgoed 3 jaar

1. Educatief speelgoed, oftewel leerzaam speelgoed, is heel geschikt voor kinderen van 3 jaar oud. Schaf bijvoorbeeld een leuke, uitdagende puzzel aan. Het kan zijn dat je al verschillende soorten puzzels in huis hebt, maar als speelgoed voor een kind van 3 jaar oud kan je denken aan een 3D-puzzel. Ook zijn houten legpuzzels leuk om te maken voor 3-jarigen.

2. Waarschijnlijk heb je al veel verschillende voorleesboekjes in huis, maar voor kinderen vanaf 3 jaar oud is een zoekboek een echte must. In het zoekboek ga je op zoek naar verschillende plaatjes, die door het boek heen verspreid staan. Daarnaast zijn er ook doe- en voelboekjes, waarmee kinderen van alles kunnen leren. De tastzin en het observatievermogen wordt met behulp van deze boekjes gestimuleerd.

Creatief speelgoed voor ieder kind

3. Voor peuters van 3 jaar oud, maar ook voor kinderen van andere leeftijden, zijn knutselspullen leuk als verjaardagscadeau. Koop leuke kleurplaten, potloden of stickervellen. Hiermee kan jouw kind lekker creatief bezig zijn. Knutselen kan veel positieve ontwikkelingen voor jouw kind met zich mee brengen. Zo leren kinderen beter te concentreren, vergroten ze hiermee hun ruimtelijk inzicht en daarnaast zullen ze er simpelweg veel plezier aan beleven.

4. Met behulp van handpoppen kan jouw kind creatief bezig zijn, door zelf verhalen te bedenken. De fantasie wordt geprikkeld en met handpoppen kan leuk samen gespeeld worden met vriendjes en vriendinnetjes. Een handpop is leuk speelgoed voor een meisje van 3 jaar oud, maar ook jongetjes zullen de grootste lol beleven.

Cadeau 3 jaar: een (loop)fiets

5. Een loopfiets is een leuk cadeau voor een kind van 3 jaar oud. Het kan zijn dat je er al een in huis hebt, aangezien er loopfietsen met drie wielen te koop zijn die geschikt zijn voor kinderen vanaf ongeveer 1 jaar oud. Als jouw zoon of dochter 3 jaar is geworden, kan er een loopfiets met 2 wielen gebruikt worden. Met behulp van de loopfiets traint jouw kind zijn kracht, balans en motoriek.

6. Op het moment dat jouw kind al een langere tijd het gebruiken van een loopfiets met 2 wielen onder de knie heeft, kan je een echte fiets kopen. Koop je er een met zijwieltjes, dan kan jouw kind zelfstandig oefenen en de spieren en het evenwicht trainen. Een loopfiets of een echte fiets met zijwieltjes is een super leuk cadeau voor 3-jarigen.

Buitenspeelgoed voor peuters

7. Heb jij een grote tuin, dan kan je het overwegen om een trampoline te kopen voor de verjaardag van jouw zoon of dochter. Door de trampoline zal jouw kind lekker veel tijd buiten doorbrengen, blijft hij of zij in beweging en kan jouw kind al zijn energie kwijt. Een trampoline is ook leuk om samen met vriendjes mee te spelen.

8. Staat er nog geen zandbak in de achtertuin, dan is het de hoogste tijd om er een te kopen. Er zijn allerlei verschillende soorten zandbakken te koop, ook in de vorm van een tafel. De zandtafel kan ook als watertafel gebruikt worden en is daarom multifunctioneel. Voor in de zandbak is er allerlei speelgoed te koop, van schepjes tot vormpjes en van graafmachines tot emmertjes. Heb jij een zandbak met leuke speeltjes in de tuin staan, dan zal jouw kind daar uren speelplezier aan beleven.

Speelgoed 3 jaar: bouwen met LEGO of magneten

9. LEGO DUPLO is geschikt voor kinderen van de leeftijd van 2 tot 5 jaar oud. Aangezien er veel verschillende sets te koop zijn, kan je leuke sets aanschaffen voor zowel jongens als voor meisjes. Een leuk cadeau voor een meisje van 3 jaar oud is bijvoorbeeld een set van Disney prinsessen. Ook heeft LEGO DUPLO sets met auto’s en dinosaurussen, wat leuk als is cadeau voor een jongen van 3 jaar oud. LEGO DUPLO is geschikt voor jongere kinderen, aangezien de blokjes relatief groot zijn. Voor de oudere kinderen zijn er uitdagendere sets te koop.

10. Om wat te kunnen afwisselen, kan jouw kind naast LEGO DUPLO ook spelen met magnetische balletjes en staafjes. Hierbij kan jouw kind lekker creatief zijn, aangezien het op verschillende manieren aan elkaar te bevestigen is. Dit is leuk speelgoed voor een jongen van 3 jaar oud. Ook voor oudere kinderen blijft magnetische speelgoed leuk. Waar ze op jonge leeftijd het leuk vinden dat de staafjes en balletjes aan elkaar blijven zitten, vinden ze het als ze ouder zijn leuk om echte kunstwerken te maken.

Reviews

Laat een reactie achter

Kids Plaats
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken