Mutsy ICON kinderwagen review

Een goede buggy of kinderwagen is een must als je als nieuwe ouder jezelf en je kindje zo veel mogelijk comfort wilt bieden. Een van de bekendste merken van buggy’s en kinderwagens is Mutsy, dat uitpakt met enkele opvallende modellen die heel wat te bieden hebben. Zoals de Mutsy ICON.

Wat is de Mutsy ICON, wat maakt deze kinderwagen zo de moeite waard en wat kan je er van verwachten? Voor een antwoord op deze vragen is deze Mutsy ICON kinderwagen review perfect!

Inhoud van dit artikel

Wat is de Mutsy ICON?

De Mutsy ICON kinderwagen is een uniek model buggy van het merk Mutsy, dat net als veel andere types van deze aanbieder uitpakt met een prachtige vormgeving en een compact design. Daarnaast heeft de Mutsy ICON echter nog heel wat meer te bieden.

YouTube

Wil je weten waarom deze buggy de moeite waard is en wil je hem kunnen vergelijken met andere modellen van hetzelfde of andere merken? Hieronder krijg je een overzicht van de belangrijkste eigenschappen en voordelen van deze buggy.

De belangrijkste Mutsy ICON kinderwagen voordelen

1. Een buggy met een compact ontwerp

Een van de belangrijkste kenmerken van deze buggy is dat hij erg compact is. Het geïntegreerde opvouwsysteem maakt het mogelijk om de kinderwagen te reduceren tot afmetingen van slechts 60 X 38 cm, waardoor je hem gemakkelijker overal naartoe meeneemt.

Daarbij is het ook mogelijk om de wielen van de kinderwagen te demonteren, waardoor het geheel nog minder ruimte inneemt. Als je op zoek bent naar een buggy die eenvoudig in de koffer van je auto weg te stoppen is, dan is de Mutsy ICON een goede kandidaat.

2. Een flexibele buggy

Nog een belangrijk voordeel van deze kinderwagen? Hij is erg flexibel te gebruiken, in combinatie met een reiswieg, een omkeerbaar zitje voor je kindje, een autostoel en tal van accessoires. Zo vind je in elke situatie de best mogelijke positie en comfort voor je baby of kindje.

3. Stijlvol de weg op

Mutsy staat niet enkel bekend als een merk dat heel wat betrouwbare kinderwagens biedt, maar voldoet ook op het vlak van uitstraling aan de verwachtingen. De Mutsy ICON kinderwagen is modern, maar oogt dankzij de ietwat eenvoudige uitstraling toch ook traditioneel.

Dit is grotendeels te danken aan de klassiek gevormde kap en het gebruik van een zachte, maar stevige stof. Met andere woorden, de Mutsy ICON kinderwagen raakt niet snel uit de mode en is een uitstekende investering als je lang van je nieuwe buggy gebruik wilt kunnen maken.

4. Een maximaal comfort voor ouder en kind

Comfort is natuurlijk nog altijd een va de belangrijkste factoren bij de zoektocht naar een kinderwagen. De Mutsy ICON heeft op dat vlak alvast heel wat in petto. Zo is de rugleuning helemaal verstelbaar. Ook de beensteun pas je gemakkelijk aan, voor een ergonomische houding.

Daarbij bieden de vlakke ligstand en een duwstang die je in hoogte of graden kunt verstellen precies de positie die jij en je kind nodig hebben om zelfs gedurende langere ritten comfortabel te blijven. Dit maakt de Mutsy ICON kinderwagen trouwens ook geschikt voor ouders die wat langer zijn.

5. De beste vering en wielen

De basis van een kinderwagen, dat zijn de wielen, dus het spreekt voor zich dat je op zoek gaat naar een model dat een beetje betrouwbaar is. Bij de Mutsy ICON kinderwagen hoef je je alvast geen zorgen te maken: de wielen, die uit een mengeling van rubber en foam bestaan, bieden extra comfort tijdens het rijden en ook nog eens een goede grip op eender welke ondergrond.

Daarbij beschikken zowel het frame van de kinderwagen als de voorwielen over een stevige, goede vering. Dit maakt het dan weer gemakkelijker en veilig om over oneffen of hobbelig terrein te rijden.

6. Essentiële accessoires voor je buggy

Ten slotte krijg je bij je Mutsy ICON kinderwagen ook tal van handige accessoires om nog comfortabeler te rijden, zowel voor kind als ouder. Denk maar aan een kap met ventilatiegaten, zodat je kindje het zelfs op de warmste dagen goed heeft. Ook de geïntegreerde zonnekap is tijdens de zomer een goede uitkomst, aangezien de zon dan niet zomaar in de ogen van je baby schijnt.

Andere handige uitbreidingen voor deze buggy zijn de boodschappenmand, waar je kleine spulletjes of boodschappen in kwijt kunt. Denk maar aan pampers, een flesje of kleine dingen die je in de supermarkt gekocht hebt. De opvouwbare reiswieg maakt het natuurlijk helemaal af en geeft je alle vrijheid die je nodig hebt om je kindje in elke situatie veilig en comfortabel te vervoeren.

mutsy icon
mutsy icon
mutsy icon
mutsy icon

Technische eigenschappen van de Mutsy ICON kinderwagen

Hieronder enkele van de belangrijkste technische eigenschappen van de ICON van Mutsy:

 • Leeftijd van het kind: vanaf de geboorte
 • Gewicht van het kind: 15 kg
 • Eigen gewicht: 12,25 kg
 • Kijkrichting van het kind: achteruit of vooruit
 • Afmeting ingeklapt: 60 x 57 x 37,5 cm
 • Afmetingen normaal: 105 x 57 cm
 • Materiaal: aluminium
 • Soort kinderwagen: 2-in-1 model
 • Bevestiging kind: 5-punts veiligheidsgordel
 • Capaciteit van de boodschappenmand: 5 kg

Hoe zit het met de Mutsy ICON prijs?

Aangezien deze Mutsy tot de beste behoort van het merk zelf en het complete aanbod tegenwoordig, ligt de Mutsy ICON kinderwagen prijs iets hoger dan bij veel standaard kinderwagens. Doorgaans betaal je tussen de 600 en 700 euro, afhankelijk van waar je de buggy koopt.

Natuurlijk krijg je er dan wel een erg stevige en duurzame kinderwagen voor in de plaats. Als je dus niet alleen aan je portemonnee nu denkt, maar ook later geld wilt besparen en een buggy zoekt die lang meegaat, is de Mutsy ICON kinderwagen kopen zeker een goede beslissing!

Mutsy ICON accessoires

Reviews

Laat een reactie achter

Kids Plaats
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken