Kinderwagen door de sneeuw: zo doe je dat

Als jouw kindje er eenmaal is, wil je er volop van genieten. Met de juiste kinderwagen kom je overal, ook als er sneeuw ligt. Lekker samen genieten van de prachtige landschappen en van de frisse lucht. Picknicken in het park terwijl je naar schaatsende kinderen kijkt. Misschien wil je zelfs met jouw kleintje op wintersport! Met de juiste kinderwagen gaat dit allemaal. Ook als je al een kinderwagen hebt, is het met een paar eenvoudige aanpassingen mogelijk om de sneeuw te trotseren. Laat je dus vooral niet tegenhouden en trek erop uit.

Inhoud van dit artikel

Sneeuwpret met een kinderwagen

Het krijgen van een baby is soms net een sprookje: ‘Er was eens een kersvers gezinnetje. Hun huis was mooi ingericht en er was pas een prachtig baby’tje geboren. De baby had een schattig kamertje, leuke kleertjes en allemaal handige spullen. Ook was er een kinderwagen, zodat het gezinnetje er lekker op uit kon trekken. En toen viel er plots een pak sneeuw uit de lucht. Met z’n drieën keken ze vol verwondering uit het raam. Ze trokken warme kleren aan en gingen met de baby in de kinderwagen op pad. Vrijwel direct reed de kinderwagen zich vast. Er was geen doorkomen aan. Einde verhaal…’

Gelukkig is sneeuwpret met een kinderwagen wel mogelijk! Sprookjes lopen namelijk altijd goed af.

Met de kinderwagen door de sneeuw

Als jij graag avontuurlijk op pad gaat, is het aan te raden om te kiezen voor een all terrain kinderwagen. Deze zijn bedoeld om op elke ondergrond te kunnen gebruiken. Bij dit soort kinderwagens is er tevens gedacht aan comfort voor het kindje. Zo kun je met deze kinderwagens ook in de sneeuw. Het kan off-road nogal hobbelig zijn. Daarom zijn het kinderwagens met goede schokdempers en grote wielen. Ook zijn ze degelijker gebouwd dan andere kinderwagens. Ze gaan dus niet snel kapot. Je moet er toch niet aan denken dat je door de prachtig besneeuwde heide wandelt en de kinderwagen begeeft het opeens?

Welk merk kinderwagen voor in de sneeuw?

Welk merk kinderwagen kun je het beste kan kopen voor in de sneeuw? Er valt niet op te antwoorden. Als er een meter sneeuw ligt, raakt elke kinderwagen in de sneeuw vast. Is het alleen een beetje glad dan kun je al veel bereiken door de wielen van je kinderwagen vast te zetten. Kies daarom voor de kinderwagen die voldoet aan jouw wensen. Wil je op wintersport met jouw kleintje, neem dan extra maatregelen. Deze volgen verderop in dit artikel. Ben je avontuurlijk ingesteld? Kies dan voor een all terrain kinderwagen.
Kinderwagens met grote banden kunnen gemakkelijker door de sneeuw dan kleine bandjes. Dus let hierop bij je keuze. Kijk eens naar de kinderwagens van Bugaboo. Met hun grote wielen kom je overal. Ook het frame is degelijk en stabiel.

Let ook op de accessoires die je bij de kinderwagen kunt aanschaffen. Een goede regenhoes is echt nodig als het sneeuwt. Ook een warme voetenzak en een lekkere deken zijn een must.

Wintersport

Ga je met een kinderwagen op wintersport dan kun je speciale ski’s voor je wagen kopen. Sommige merken verkopen dit als accessoire, maar je kunt ze ook los kopen. Deze ski’s bevestig je onder de voorwielen van je kinderwagen. Daardoor kun je gemakkelijk door de sneeuw wandelen. De wagen glijdt nu over de sneeuw in plaats van erdoor. Dit scheelt enorm veel energie. Perfect dus voor een prachtige wandeling door de sneeuw. Bedenk wel dat de ski’s eraf moeten als je ergens naar binnen wilt.

Kies je er toch voor om zonder ski’s de sneeuw in te trekken, zet de voorwielen dan vast. Dit rijdt net een stukje gemakkelijker.

Een kinderwagen is warmer dan een buggy. Als jouw kleintje dus nog in de bak past, dan is dit de warmere optie voor tijdens lange wandelingen. Wil je dat jouw kindje ook rond kan kijken en van de sneeuw kan genieten, dan kun je natuurlijk wel de buggy gebruiken. Kleed je kindje dan warm aan en gebruik een voetenzak.

Voor creatievelingen

Aangezien je meestal maximaal een paar weken per jaar op wintersport bent, kun je ook een creatieve oplossing verzinnen. Schaf een houten slee aan. Daar zal jouw kind sowieso nog jaren plezier van hebben (en jijzelf waarschijnlijk ook). Zolang jouw kindje nog niet stevig rechtop kan zitten, kun je de Maxi-Cosi op de slee vastbinden. Met de voetenzak erin zit dat comfortabel en warm. Is jouw kindje iets groter dan kun je ook gaan voor een ander stoeltje voor op de slee. Kies bijvoorbeeld een plastic kinderstoeltje (zonder de poten). Zorg wel dat je hem stevig bevestigd!

Tips op een rijtje

Waar moet je op letten als je een kinderwagen door de sneeuw wil:

  • Kies voor een all terrain kinderwagen.
  • Kies voor een exemplaar met drie of vier grote wielen.
  • Kies bij voorkeur voor een exemplaar met goede schokdempers.
  • Zorg dat de voorwielen vastgezet kunnen worden.
  • Een kinderwagen is warmer dan een buggy.
  • Gebruik een regenhoes als het sneeuwt.
  • Gebruik een voetenzak en dekentje om jouw kindje warm te houden. Vergeet ook het mutsje niet.
  • Ga je vaak naar de sneeuw, koop dan kinderwagen ski’s.
  • Met een houten slee en een beetje creativiteit kom je ook een eind!

Just go!

Laat sneeuw nooit de reden zijn om binnen te blijven. Een besneeuwd landschap is wonderbaarlijk mooi. Kies de juiste kinderwagen en ga ervan genieten. De vrieslucht is gezond voor iedereen, dus ook voor jouw baby. Zolang hij of zij maar lekker warm aangekleed is en comfortabel in de wagen kan zitten. Sneeuw en kinderwagen gaan dus best samen!

Reviews

Laat een reactie achter

Kids Plaats
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken