Handkolf kopen? Dit zijn de beste handkolven

Op zoek naar een goede handkolf om het geven van borstvoeding gemakkelijker te maken? Lees snel verder voor de top 5 handkolven!

Inhoud van dit artikel

Het belang van een goede handkolf

Borstvoeding geven is een van de beste keuzes die je kunt maken als je de gezondheid van je pasgeboren baby belangrijk vindt. Tegenwoordig is het echter niet bepaald gemakkelijk meer om je baby precies op het goede moment moedermelk te geven. Vaak hebben moeders een drukke baan en andere verantwoordelijkheden, juist op momenten wanner hun baby dorst en honger heeft.

Toch bestaan er enkele goede manieren om zelfs op die drukke momenten melk te geven aan je kleintje, bijvoorbeeld door middel van een handkolf. Zo’n kolf is een handig apparaat dat je de kans geeft om op eender welk moment melk af te kolven, dat je dan later aan je baby geeft. Of je nu gaat voor een handkolf uit de kruidvat of van bij een internationaal bekend merk, het is een slimme investering.

Natuurlijk wil je wel een goede kolf gebruiken, aangezien dit de hoeveelheid melk die je uit je borsten krijgt grotendeels bepaalt. Welke handkolf is nu de beste oplossing? Het onderstaande overzicht van de top 5 handkolven geeft je alvast wat inspiratie!

De 5 beste handkolven voor moeders

1. De Philips Avent handkolf

Ten eerste is er de Philips Avent handkolf, die uitpakt met een design dat gebaseerd is op de manier waarop een baby aan de tepel van de moeder zuigt. Het voordeel van dit apparaat is dat je het ritme én de zuigkracht van de kolf kunt aanpassen. Daarbij is het bij dit apparaat niet nodig om naar voren te leunen om af te kolven, wat bij veel andere modellen wel het geval is.

Het siliconen uiteinde van dit model past zich vervolgens perfect aan de vorm en grootte van je borst aan. Een laatste voordeel is dat het apparaatje relatief licht en dus gemakkelijk mee te nemen is, in een bijgeleverde tas.

2. De BYER handkolf

Vervolgens is er de BYER kolf, die met een groot volume van maximaal 120 ml geschikt is voor het opslaan van een grote hoeveelheid moedermelk. Daarbij is dit model compatibel met zowat elke borst. De BYER kolf is ook gemakkelijk schoon te maken in de vaatwasmachine en met kokend water, wat een onmisbare stap is bij het steriliseren van elke handkolf.

Het gebruik van silicone van uitstekende kwaliteit, de afwezigheid van BPA en het feit dat de kolf goedgekeurd is door de FDA zijn allemaal feiten die bewijzen dat je als moeder met deze BYER kolf zeker een goede investering doet.

3. De Medela handkolf

Nog een goede kandidaat voor wie een uitstekende handmatige kolf zoekt? Het kleine model van Medela, dat zich perfect leent voor moeders die regelmatig op de baan zijn. Deze kolf wordt vaak beschouwd als een klein alternatief voor de elektrische kolf, bijvoorbeeld als je buitenhuis bent. Daarbij beschikt dit model over een 2-Phase Expresspon-technologie, die de natuurlijke manier van zuigen van baby’s heel goed nabootst.

Wat betekent dit? Dat de werking van de kolf gebaseerd is op de verschillende fases die een baby doorloopt tijdens het zuigen aan de borst. Eerst begin je met kolven aan één kant van de kolf, om de zogenaamde toeschietreflex in gang te zetten en de melk te doen stromen.

Eenmaal deze fase voorbij is, gebruik je de andere kant van de kolf om melk aan een lager tempo af te kolven. Het resultaat is dat je gemakkelijker een grote hoeveelheid melk afkolft en je baby dus ook méér gezonde borstvoeding kunt geven.

4. De Haaka borstkolf

Haaka is een ander vooraanstaand merk op het vlak van handmatige kolven. Bij dit vernieuwende model is het zelfs niet nodig om met je hand te pompen, waardoor het de ideale optie is als je baby’tje aan één borst drinkt en jij de andere gebruikt om handmatig te kolven.

Bij de Haaka borstkolf knijp je in de kolf om deze vacuüm te zuigen, waarna je hem op je borst plaatst. Vaak volstaat dit al om de reeds vermelde toeschietreflex te stimuleren. De kolf zorgt voor de rest en zodra hij vol is, giet je de inhoud in een glazen flesje.

Het voordeel van deze kolf is dat hij gemakkelijk afsluitbaar is met een zuignap. Daarbij bevat hij ook geen PVC, BPA of bleekmiddelen, allemaal substanties die een bedreiging kunnen vormen voor de gezondheid van je baby én die van jou.

5. De Vican borstkolf

Ten slotte is er de Vican borstkolf, die ideaal is als je wilt afkolven tijdens een avondje uit of een andere activiteit onderweg. Het uiterst kleine formaat van dit model maakt dat hij in zowat elke handtas past. Daarbij is deze kolf zo goed als geruisloos en kan je helemaal zelf bepalen aan welk tempo je kolft.

Nog een interessant voordeel? De kolf van Vican is ongelofelijk gemakkelijk te (de)monteren, waardoor je hem dus nog gemakkelijker meeneemt, opbergt en schoonmaakt. Ideaal voor moeders die graag flexibel zijn maar hun kindje toch de best mogelijke voeding willen geven.

Waar zoek je de beste handmatige borstkolf voor jouw situatie?

Bovenstaand overzicht maakt duidelijk dat er heel wat borstkolven bestaan die de moeite waard zijn als je je baby het beste van het beste wilt geven. Natuurlijk gaat het aanbod aan mogelijkheden nog veel verder en daarom loont het dan ook de moeite om onderzoek te doen naar de verschillende mogelijkheden. Zo weet je zeker welk model goed bij jouw manier van kolven, persoonlijke voorkeuren én je budget past.

Het is echter altijd belangrijk om te kiezen voor kwaliteit. Zo gaat het afkolven gemakkelijker én bevat de kolf die je gebruikt geen gevaarlijke stoffen voor jij of je baby!

Reviews

Laat een reactie achter

Kids Plaats
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken