Beste bijtringen voor baby’s

Geloof het of niet, maar het doorkomen van de tandjes begint meestal als een baby ongeveer drie maanden oud is. En zodra dit proces begint, zul je merken dat je kleintje zich ongemakkelijk voelt, veel huilt en overvloedig kwijlt. Maar maak je geen zorgen! Er zijn goede bijtringen verkrijgbaar die voor verlichting kunnen zorgen!

Bijtringen kunnen deze symptomen verlichten en de hele ervaring beter maken voor zowel ouders als baby’s. Daarom is het handig om even de tijd te nemen voor je zoektocht: of ze überhaupt bestaan (jawel!), welke het beste werken en welke er eventueel in de aanbieding zijn.

Inhoud van deze review

Beste bijtringen van het moment

Waar op te letten bij de aanschaf van een bijtring?

Er zijn veel verschillen in goede bijtringen, te beginnen met het materiaal en het ontwerp. Een populaire optie is een ring met een speeltje eraan vast, zoals een knuffeldoekje of een houten rammelaar met hun naam erop.

Er zijn ook gepersonaliseerde bijtringen met de naam erop gegraveerd, ideaal voor als je kind naar de crèche gaat. De speenkoord- en bijtringenset is ook handig, want zo heb je altijd één hand vrij! Het is ook een ideaal kraamcadeau als iemand in verwachting is van een tweeling of een drieling.

Materiaal van de bijtring

Het grootste verschil in bijtringen is het materiaal. Er worden verschillende soorten materialen gebruikt voor goede bijtringen, elk met verschillende voor- en nadelen. Je moet er zeker van zijn dat je kind het materiaal van de ring kan verdragen voordat je hem koopt, want als hij dat niet kan, moet je zo snel mogelijk overstappen.

Bijtringen van silicone zijn veruit het meest gangbaar en zijn steviger dan bijtringen van rubber, die wel zachter aanvoelen op het tandvlees van baby’s.

Houten bijtringen kunnen tegen een stootje, maar het kost tijd om ze schoon te maken, in tegenstelling tot siliconen of rubber die je gemakkelijk met water kunt afwassen.

De laatste optie is een kunststof bijtring. Deze zijn heel eenvoudig te reinigen met water waardoor bacteriën geen schijn van kans maken.

Het voordeel van siliconen of rubberen bijtringen is dat hier vaak een koelelement in verwerkt zit. Dit koelelement kan direct nadat deze uit de diepvries of koelkast komt de pijn bij de baby verzachten.

Welke leeftijd voor een bijtring?

Deze bijtringen zijn een populair speeltje bij de allerkleinsten en ze kunnen ook de pijn verlichten die door het doorkomen van de tandjes wordt veroorzaakt (meestal rond de leeftijd van zes maanden).

Hoelang moet een bijtring in de koelkast?

Leg de bijtring een half uur in de koelkast om af te koelen, niet in de vriezer. Daarna kun je hem aan je baby geven en hem erop laten kauwen.

Hoe maak je een bijtring schoon?

  1. Voor de veiligheid en het welzijn van je baby moet je bijtringen schoonmaken met warm water en zachte zeep.
  2. Voor een optimale hygiëne adviseren wij een grondige reiniging na elk gebruik.

Leuke DIY video’s met bijtringen

YouTube

Reviews

Laat een reactie achter

Kids Plaats
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken