Babyzen YOYO Buggy review

Ben je op zoek naar een buggy en vind je het lastig om een keuze te maken uit het grote aanbod? Om het je gemakkelijk te maken, hebben wij alle pluspunten in deze Babyzen YOYO Buggy review voor je op een rijtje gezet. Natuurlijk hebben we ook gekeken of er nadelen aan deze stijlvolle buggy zijn. Je leest hier alles wat je wilt weten, zodat je met een gerust gevoel een beslissing kunt nemen.

Inhoud van dit artikel

Het gemak van de Babyzen YOYO

Opvallend aan de Babyzen YOYO buggy is dat de buggy een heel eigen uiterlijk heeft. Door de ronde bogen van het onderstel, komt de buggy compact over. Het frame is wat smaller dan bij andere wandelwagens, waardoor je de Babyzen YOYO buggy eenvoudig tussen obstakels en in de drukte kunt verplaatsen. Bijvoorbeeld in een winkelstraat.

Door het kleine formaat, ingeklapt is de buggy 18 bij 52 bij 44 centimeter, en het gewicht van nog geen zesenhalve kilo, is deze buggy bovendien heel handig om mee te nemen. Je klapt de buggy eenvoudig met een hand in en hebt een handzame, compacte buggy. De meeste vliegtuigmaatschappijen accepteren de Babyzen YOYO zelfs als handbagage. Dankzij de handige draagband die meegeleverd wordt, hang je de ingevouwen buggy aan je schouder en heb je zo je handen vrij om je kindje vast te houden.

Het leuke van de Babyzen YOYO is tevens dat deze in verschillende kleuren verkrijgbaar is. De meest recente versie, de Babyzen YOYO2, is bijvoorbeeld verkrijgbaar in het zwart, mintgroen, grijs en taupe. Door de combinatie met het zwarte onderstel, ziet de buggy er heel stijlvol uit.

De Babyzen YOYO2 is comfortabel voor baby en peuter

Vanaf de geboorte van je kindje kun je de Babyzen YOYO2 al gebruiken. Let er bij de aankoop wel op dat je het juiste model en de juiste modules hebt. Je kunt namelijk kiezen uit een newborn pack en een versie met een reiswieg, geschikt voor kinderen tot een half jaar. Of uit een frame voor kinderen vanaf zes maanden. Standaard wordt de Babyzen YOYO geleverd met een babynest. Maar je kunt de buggy dus nog iets uitbreiden naar je persoonlijke voorkeur. Kan je kindje eenmaal zelfstandig zitten, dan weet je zeker dat je veilig op pad kunt. De gordel zit namelijk op vijf punten vast.

Onder het wandelen heeft je kindje geen last van een ongelijke ondergrond, dankzij de goede vering van de wielen. De kunststof wielen hebben ieder een individuele ophanging en zijn bovendien voorzien van schokdempers. Daarnaast heeft de buggy een centraal remsysteem. Ook voor degene die de buggy duwt is het een aangename ervaring. De duwstang is van leer voorzien, wat prettig aanvoelt. Het enige nadeel kan zijn dat de duwstang niet uitschuifbaar is. Maar in principe is de hoogte, ook voor langere mensen van rond de 1,90 meter, voldoende.

De Babyzen YOYO voor baby en peuter

Zoals gezegd, is de Babyzen YOYO buggy geschikt voor pasgeboren baby’s. Met de verschillende beschikbare modules pas je de buggy aan bij iedere nieuwe fase die je kindje bereikt. Dus ook als je kindje ouder wordt, kan het nog steeds gemakkelijk in de buggy plaatsnemen. Het maximale gewicht dat het zitje van de buggy kan dragen is tweeëntwintig kilo. We hebben het uitdrukkelijk over het zitje, want onder het zitje heb je ruimte om spullen op te bergen, of om boodschappen mee te nemen. En daar kun je ongeveer vijf kilo kwijt. Dus dat is nog een extra gemak van de Babyzen YOYO. Het zitje van de buggy kun je helemaal plat leggen. Zo kan je dreumes niet alleen zitten, maar ook nog liggen in de buggy. Dat is een prettig idee als je kindje regelmatig in slaap valt onder het wandelen.

Verschillende accessoires bij de Babyzen YOYO

Aan de standaard Babyzen YOYO2 heb je al een complete buggy. Dit is inclusief een slaapnest en een zonnescherm. Toch is het altijd handig om nog een paar andere items onderweg bij de hand te hebben. Je kunt dan ook verschillende losse accessoires krijgen. Zoals een regenscherm en een voetenzak. Wil je de wandeling voor je oudere kind, dat niet meer in de buggy zit, gemakkelijker maken? Kijk dan eens voor het speciale meerijplankje dat je stevig achter de buggy kunt bevestigen. Ga je regelmatig met de auto weg, dan is het een overweging om met de autostoeladapters het autostoeltje op de buggy vast te maken. Voor reizen met het vliegtuig bescherm je de buggy met een speciale beschermhoes. Wil je het geheel helemaal compleet maken, dan heeft Babyzen zelfs bijpassende luiertassen in het assortiment.

Hoogwaardige kwaliteit en gemak met de Babyzen YOYO2

Het is aan alle kanten duidelijk dat de Babyzen YOYO2 een heel fijne, gebruiksvriendelijke en veilige buggy is. De veiligheid is getest op basis van de Europese veiligheidsnorm EN 1888, waar de buggy dus aan voldoet. De materialen die gebruikt zijn, zijn van hoogwaardige kwaliteit. Je kunt de stoffen die afneembaar zijn zelf op lage temperatuur in de wasmachine wassen. De Babyzen YOYO2 valt door deze kwaliteiten in de hogere prijsklasse. De Babyzen YOYO Buggy prijs ligt gemiddeld rond de € 600,00. Hoewel dat een aardige investering is, weet je zeker dat je kindje vanaf de geboorte in een veilige buggy ligt. Tel daarbij op dat de buggy jaren meegaat en ook bruikbaar is voor broertjes of zusjes die eventueel later geboren zullen worden. En dat maakt de aanschaf zeker de moeite waard.

Reviews

Laat een reactie achter

Kids Plaats
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken